СБУ викрила майже сотню осіб, які поширювали фейки про коронавірус

СБУ викрила майже сотню осіб, які поширювали фейки про коронавірус

Фото: УНІАН

За даними спецслужби, деякі особи працювали на кураторів із РФ.

Від початку карантину Служба безпеки України виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус, зокрема і за завданням російських кураторів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

"Фахівці Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки викрили діяльність проросійських "кіберактивістів" із Одеси, Дніпра, Львова та Херсону. Розслідування проводиться у межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ще 28 осіб спільно з Національною поліцією вже притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.173-1 (поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП.

Також кіберфахівці СБУ заблокували поширення фейкового контенту у понад 1 тисячі інтернет-спільнот, що загалом мають понад 500 тисяч підписників.

"У разі підтвердження інформації про сплановані дії зловмисників, зокрема, за вказівкою кураторів з РФ та тимчасово окупованих територій, вони будуть перекваліфіковані згідно з відповідними статтями Кримінального кодексу України. СБУ зараз орієнтується на комплексний та проактивний підхід у боротьбі зі зловживаннями через пандемію та недопущення дестабілізації в країні", - додали у відомстві.

Читайте також:

У Чернівцях на жінку склали протокол за поширення чуток про коронавірус

У Рівненській області відкрили кримінальне провадження через масове інфікування людей коронавірусом

На буковинця за поширення чуток про коронавірус склали протокол

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація