Російські вчені переконані, що коронавірус можна "вбивати" грибами
Екстракт гриба також підвищує плинність крові, кажуть вчені із РФ.
© Associated Press
Фахівці Державного наукового центру вірусології та біотехнології "Вектор" Росспоживнагляду кажуть, що водний екстракт березового гриба чаги негативно впливає на коронавірус.
Про це пише видання Наука з перших рук.
Науковці переконані, що дія чаги викликана широким спектром біологічно активних компонентів. Так, гриб містить високомолекулярні водорозчинні меланіни, птерини, стероїдні речовини, полісахариди, органічні кислоти і багато інших мікроелементів.
Крім того, під час високої інгібіторної активності проти коронавірусу екстракти рослини мають виражену захисну дію і низький рівень токсичності. Завдяки цьому на їхній основі можуть бути створені ліки проти COVID-19, переконані російські науковці.
Відомо, що тепер дослідники збираються створити "інгібітор реплікації коронавірусу SARS-Cov-2 на основі водного екстракту гриба Inonotus obliquus".
Крім того, автори дослідження відзначили, що однією з важливих властивостей чаги є її здатність підвищувати плинність крові.
"Ця властивість особливо цінна під час нинішньої пандемії, бо зараження SARS-CoV-2 сприяє загальному підвищенню згортання крові і збільшує ризик тромбозу", - звернули увагу фахівці.
Нагадаємо, коронавірус викликає складне і підступне захворювання. Небезпека полягає ще в тому, що засобів, які б могли зупинити COVID-19, обмаль.