Російська вакцина може бути небезпечною, адже не пройшла досліджень - лікар

Російська вакцина може бути небезпечною, адже не пройшла досліджень - лікар

Фото: Associated Press

Така вакцина може давати невідомі побічні ефекти, наголошує медик Олег Дуда.

Вакцина від коронавірусу – це найкращий спосіб боротьби із захворюванням.  При цьому дуже важливим етапом є дослідження препарату, адже вакцина може бути як помічною, так і мати побічні ефекти, про які ми не знаємо.

Про це в ефірі телеканалу НТА сказав голова українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

"Вироблення вакцини - це найефективніший спосіб боротьби з цим захворювання. Це дуже важливий засіб, але він зараз набуває важливого політичного компоненту. Ми бачимо, що є боротьба за першість, хто виготовить цю вакцину, хто її буде продавати і на яку частину світу буде нею впливати", - сказав Олег Дуда.

Медик зазначив, що російська вакцина від коронавірусу "Спутник V" ще не пройшла певні дослідження за вимогами ЄС.

"І ми бачимо чітку різницю власне зі сторони, наприклад, Російської Федерації, в якій виробили вакцину. Немає ще достатньої кількості інформації, чи вона дійсно є такою дієвою, не проведені певні дослідження за вимогами Європейського Союзу. І відповідно немає реалізації. З іншої сторони ми бачимо комерційну складову решти світу - декількох вакцин і компаній, які мають потужності не тільки її придумати, а й провести якісні дослідження. І що найголовніше - мають потужності для її вироблення, адже це має бути велика кількість", - зазначив лікар.

Нагадаємо, у ВООЗ заявили, що внесуть російську вакцину "Супутник V" до переліку рекомендованих вакцин для екстреного використання, якщо препарат відповідатиме обов’язковим критеріям.

На початку 2021 до України можуть приїхати перші вакцини від COVID-19

На початку 2021 до України можуть приїхати перші вакцини від COVID-19

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація