Роботи замість офіціантів та столи-шини: як світові ресторани працюють в умовах пандемії коронавірусу

Дата публікації
Перегляди
1175
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Роботи замість офіціантів та столи-шини: як світові ресторани працюють в умовах пандемії коронавірусу

Фото: ТСН.ua

Ресторатори з усього світу ладні на будь-які вигадки, аби їм тільки дозволили працювати.

Пообідати затишно, але з дистанцією: через пандемією COVID-19 ресторани та кафе в усьому світі перелаштовують на новий лад.

Власникам закладів адаптація до посткарантинного життя дається нелегко, та саме фантазія допомагає їм не втратити відвідувачів. Про те, як виглядатимуть ресторани по-новому, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Скляні будиночки, пластикові перегородки, роботи замість офіціантів й навіть столи-шини для дотримання дистанції. Ресторатори з усього світу ладні на будь-які вигадки, аби їм тільки дозволили працювати.

Для мінімізації контактів між людьми у Брюсселі, наприклад, ресторани та кав’ярні почали облаштовувати пластиковими перегородками, кожна з яких коштує майже 180 євро. Для кризового часу – ціна колосальна, але без цього ніяк. Інакше взагалі не запрацюють.

"Гадаю, нам ще й доведеться частину столів прибрати. Навіть не знаю, чи вдасться з усіма цими заходами залишити ресторани прибутковими. Але доводиться викручуватися й дуже хотілося б знати, куди ми рухаємося", - каже ресторатор Гастьєн Тірі.

На незвичний експеримент пішов власник ресторану в Амстердамі. Те, що раніше було теплицями, тепер перетворилося на затишні будиночки на березі річки. Вони цілком прозорі, тож відчуття замкнутості у відвідувачів не виникає: "Раніше ми ці будиночки вже кілька років використовували для іншого проекту. Виготовили для арт-задумки про зелені насадження. То була рослинна галерея. А з цим вірусом, ми подумали, а можливо людям там теж буде комфортно сидіти".

Пообідати затишно, але з дистанцією: як ресторани в усьому світі перелаштовують на новий лад

Пообідати затишно, але з дистанцією: як ресторани в усьому світі перелаштовують на новий лад

Страви офіціанти подають на спеціальній довгій дощечці. З келихами так не ризикують: бояться, що не втримають й перекинуть, а тому для них використовують звичайні таці.

"Це прекрасний експеримент. Й так незвично, бо ти наче після карантину й зустрічаєшся з кимсь, але у той же час перебуваєш на відстані. Але чесно зізнаюся, трохи бракує соціального контакту з людьми довкола", - ділиться відвідувачка закладу.

У Маастрихті, аби простіше було дотримуватися дистанції, узагалі в одній із кав’ярень обслуговувати відвідувачів пустили роботів.

"Мені подобається, що нарешті можна сходити у ресторан. Але зізнаюся чесно, отримувати страви від робота дуже дивно. Усе ж таки більше до вподоби люди", - каже відвідувачка. 

Та навіть робото-техніка не врятує жоден ресторан від головної вимоги – дотримування півтораметрової дистанції між відвідувачами. А тому ресторатори визнають, що столи доведеться прибирати. Й аби бізнес давав бодай мінімальний прибуток, ціни можуть зрости. 

Нагадаємо, що від 5 червня в Україні дозволяється відкривати заклади громадського харчування для відвідування клієнтами всередині приміщення. Водночас за індикаторами захворюваності насьогодні не проходять м. Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області, а за кількістю тестувань – Донецька та Луганська області. Тому для цих областей пом'якшення не передбачені. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Дата публікації
Перегляди
1175
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація