Різдво vs пандемія: ВООЗ закликає носити маски під час сімейних зустрічей на тлі ризику нової хвилі

Різдво vs пандемія: ВООЗ закликає носити маски під час сімейних зустрічей на тлі ризику нової хвилі

Фото: Associated Press

У ВООЗ попередили про ризик нової хвилі COVID-19 у Європі на початку року.

На тлі пандемії COVID-19 Всесвітня організація охорони здоров’я у Європі закликала людей носити захисні маски під час різдвяних зустрічей з рідними. 

Про це із посиланням на AFP повідомляє The Guardian.

У ВООЗ наголосили на тому, що "передавання коронавірусу в європейському регіоні залишається широко розповсюдженим та інтенсивним" попри досягнення певного "крихкого прогресу".

"Існує високий ризик подальшої активізації (пандемії. - Ред.) у перші тижні та місяці 2021 року, і нам потрібно буде працювати разом, якщо ми хочемо запобігти цьому", - заявила в організації.

Громадськість закликали вживати додаткових запобіжних заходів на тлі підготовки до святкування. Зокрема, збиратися з рідними радять просто неба, якщо є можливість. При цьому всі близькі мають "носити маски та дотримуватися дистанції".

У ВООЗ додали, що для зменшення ризику передавання інфекції під час урочистих заходів першочергово потрібно подбати про забезпечення належної вентиляції, а також, якщо є можливість, обмежити кількість гостей.

"Може бути незручно носити маски та дотримуватися фізичної дистанції, коли ви поруч з друзями та родиною, але це суттєво сприяє забезпеченню збереження всіх людей у ​​безпеці та здоров'ї", - зазначили експерти.

Раніше очільник ВООЗ порадив, як не заразитися коронавірусом на різдвяні свята.

Свято під час пандемії: як коронавірус змінив правила Різдва

Свято під час пандемії: як коронавірус змінив правила Різдва

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація