"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві

"Результатів немає жодних": у Держспоживслужбі пояснили, навіщо вводили карантин вихідного дня у Києві

Фото: УНІАН

Олег Рубан заявив про неефективність карантину вихідного дня.

Карантин вихідного дня у Києві не показав ефективних результатів у боротьбі із захворюваністю коронавірусом. Обмеження запроваджували, щоб зменшити соціальну активність киян.

Про це сказав очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна".

Карантин вихідного дня Рубан визначив, як один з альтернативних методів зменшення пересування громадян і їхню комунікацію. Але, з його слів, щоденний приріст хворих на коронавірус не зменшився. Навпаки, відбувається зростання, констатував Рубан.

"Сьогодні він не показав свою ефективність і доцільність за наявних умов. Результатів по карантинним заходам (вихідного дня - ред.) - немає жодних. З епідеміологічної точки зору. Можливо, якісь інші. Нині ми спостерігаємо захворюваності в цілому в Україні, у регіоні. Тому він неефективно впливає. І немає таких показників, що підтверджують його ефективність", - сказав Рубан.

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що рішення про посилення обмежень буде ухвалено після висновків МОЗ за підсумками трьох тижнів карантину вихідного дня. Водночас за його даними, спостерігається стабілізація поширення COVID-19. 

Раніше, джерела ТСН.ua у "Слузі народу" підтвердили, що локдаун в Україні почне діяти від 24 грудня і триватиме до 15 січня. Однак офіційної інформації щодо цього наразі немає. 

Згодом речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель уточнила, що керівництво держави продовжує вивчати всі можливі сценарії введення нових обмежень і точна дата введення карантину ще не визначена.

Кінець карантину вихідного дня, натомість урядовці готують країну до локдауну на різдвяні свята

Кінець карантину вихідного дня, натомість урядовці готують країну до локдауну на різдвяні свята

Повʼязані теми:

Наступна публікація