Результат за 10 секунд: у Туреччині розробили новий експрес-тест на коронавірус

Результат за 10 секунд: у Туреччині розробили новий експрес-тест на коронавірус

Фото: Associated Press

Новий тест не передбачає взяття мазка з носа.

У Туреччині вчені заявили про розробку нового швидкого тесту на коронавірус під назвою Diagnovir. Він дозволяє отримати результат лише за 10 секунд і він нібито точний на 99%.

Про це йдеться в повідомленні Бількентського університету.

Як зазначається, щоб визначити, чи інфікована людина, необхідно зробити мазок в ротовій порожнині. У разі, якщо тест дасть позитивний результат, прилад змінить колір за 5-10 секунд. Якщо результат буде негативним, це стане відомо за 20 секунд.

Так, після того, як у пацієнта беруть пробу, її змішують зі спеціальним розчином, капають на чіп виявлення патогенів, і, якщо в навколишньому середовищі присутній патоген, система починає світитися.

Турецькі експерти стверджують, що надвисоку точність і швидкість тестування дозволили досягти нанотехнології, які залучили під час його розробки. Крім того, перевагою нового тесту дослідники називають те, що пацієнтам не потрібно робити мазки з глибоких областей горла та носу.

Також на відміну від ПЛР-тестів, як кажуть вчені, їхня система дозволяє "розпізнати" коронавірус із точністю до 99%. Надалі новий тест планують запустити в масове виробництво орієнтовно за два місяці.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація