Рекордна кількість тестів, послаблення карантину та медзакупівлі: про що говорив Степанов на брифінгу

Рекордна кількість тестів, послаблення карантину та медзакупівлі: про що говорив Степанов на брифінгу

Фото: УНІАН

За останню добу проведено рекордну кількість тестів – 10248 тестування методом ПЛР.

У суботу, 23 травня, міністр охорони здоров'я провів уже традиційний брифінг щодо ситуації з протидією розповсюдження коронавірусу в Україні. Говорив про останню статистику, кількість тестувань в країні, послаблення карантину та медичні закупівлі.

Так, за інформацією, за останню добу проведено рекордну кількість тестів – 10248 тестування методом ПЛР.

Найбільшу кількість підтверджених випадків захворювання коронавірусом за останню добу зареєстровано у Чернівецькій (59), Львівській (45) та Рівненській (45) областях, а також у місті Києві (47).

Міністр також повідомив, що з 25 травня в областях, які можуть послабити карантин, запрацюють дитячі садки. Це можливо за умови, якщо регіон відповідає всім критеріям для переходу на другий етап пом'якшення карантинних заходів. МОЗ визначило правила роботи дитячих закладів освіти.

Це ж саме стосується роботи ТРЦ. Їм дозволили працювати ще 11 травня, проте без розважальних зон та закладів харчування. Втім, рішення щодо відновлення їх роботи приймає місцева влада, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні. Степанов заявив, що масові заходи, в тому числі робота боулінг-клубів, будуть дозволені не раніше, ніж 22 червня, якщо не буде ризиків для здоров’я і життя громадян.

Степанов розповів, що міністерство встановило правила розподілу медичних виробів, які закуповуються централізовано. Тепер передусім вони виділяються лікарням, які працюють з хворими на COVID-19, в екстрену медичну допомогу, а також в області, які найбільше потерпають від коронавірусу.

Так, приміром, те медичне обладнання та ЗІЗ, які закупила НАК "Нафтогаз" у Китаї на суму 500 млн грн, поставлені у 14 регіонів, які найбільше постраждали від коронавірусу. Серед закупок: понад 388 тис. захисних костюмів, 12 мобільних рентген-апаратів, 200 моніторів пацієнтів, 50 ультразвукових мобільних апаратів.

Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рівень захворюваності в Києві за добу змінився і тепер столиця готова до переходу на другий етап пом'якшення карантину.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація