"Реанімували з ліхтариками": у Чернівецькій лікарні, де лікують хворих на COVID-19, вимикали світло

"Реанімували з ліхтариками": у Чернівецькій лікарні, де лікують хворих на COVID-19, вимикали світло

скріншот з відео / "Суспільне"

Лікарка запевняє, що медикам доводилось "відкачувати" пацієнтів при ліхтариках, утім вище керівництво запевняє, що такого не було, хоч і світло зникало.

В інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні, де лікують важкохворих пацієнтіва з коронавірусом, були перебої із електропостачанням. За словами лікарів, деяких пацієнтів доводилося реанімувати із ліхтариками у руках. Інцидент стався минулого тижня.

У зв'язку з цим в медзаклад прийшли з перевіркою чиновники ОДА. Відповідне відео інспекції транслювали на офіційній сторінці Чернівецької ОДА в Facebook.

Інколи розмова чиновників та лікарів була на підвищених тонах.

"Є проблема з електропостачанням у зв'язку з тим, що ми зайшли в пандемію навесні, а зараз ми заходимо в зиму. У нас увімкнені обігрівачі, чайники", - сказала лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак на ці слова відповіла, що подібні проблеми повинен вирішувати керівник закладу.

Натомість головний лікар Сергія Цинтар заявив, що вимкнення світла було один раз, у четвер, 26 листопада, на 25 хвилин. Утім згодом він виправився і сказав, що відключення було не у четвер, а у п'ятницю.

Між тим, завідувачка інфекційного відділення Валентина Миндреску, на запитання чиновниці ОДА, чи відомо їй про попередні заяви підлеглих про те, що пацієнтів "відкачували" при ліхтариках, відповіла, що такого не було.

"Наскільки знаю, не відкачували тут нікого", - сказала завідувачка інфекційного відділення.

Згодом директор департаменту охорони здоров'я Олег Чорний зазначив, що не знав про відімкнення світла в інфекційному відділенні обласної лікарні. Також він погодився щотижня самостійно відвідувати відділення лікарні для хворих на COVID-19 та спілкуватися із лікарями про те, які є проблеми та чого не вистачає для лікування хворих.

Нагадаємо:

  •  В Дніпропетровській області медики у лікарні в Новомосковську працюють у жахливих умовах. У медзакладі відсутнє світло, не працює каналізація, а люди просто виживають.
  • Лікар розповів, як у медзакладі Чернівецької області зникає світло через навантаженість на електромережі. Через це кисневозалежні пацієнти просто задихаються і просять у медиків кисню.

Смерть під час пандемії: як виглядає запорізький морг - "Секретні матеріали"

Смерть під час пандемії: як виглядає запорізький морг - "Секретні матеріали"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація