Радуцький розповів, чому Україна не закупила дешеві тести на антиген COVID-19

Радуцький розповів, чому Україна не закупила дешеві тести на антиген COVID-19

Михайло Радуцький відповів на запитання головного редактора "РБК-Україна" Сергія Щербини про те, чому Словаччина закупила тести на антиген за 3-4 євро, а українці вимушені платити скажені гроші, щоб дізнатися, чи хворі на коронавірус.

Уряд Словаччини відмовився від тестів на антиген, побачивши відсутність результативності. Михайло Радуцький акцентує, що тест на антиген та ПЦР - це два різні тести: Словаччина використовувала тести на антиген, які дешевші, ніж ПЦР. При цьому, тести на антиген - менш точні. 

Про це голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив 10 грудня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Що стосується Словаччини, це були тести на антиген. Ми сьогодні їх закуповуємо. Я не готовий сказати, 3-4 євро, або у якій кількості їх закупить ДП "Медичні закупівлі". У "Медичних закупівлях" я не сумніваюся. Це точно не корупційна організація, яка контролюється чотирма міжнародними організаціями - кожен крок! Знаю, що там йде розмова - десь в районі 120 грн. Напевно, ті ж 3-4 євро. Але ви знаєте, що уряд Словаччини від другої хвилі загального тестування відмовився, побачивши не зовсім його результативність? Чи не тому, що тест поганий, а результативності на зниження і контроль захворювання не принесло", - каже Михайло Радуцький. 

Словаччина відмовилася від тестування антигенів коронавірусу через відсутність результату

Словаччина відмовилася від тестування антигенів коронавірусу через відсутність результату

Нагадаємо, що на думку Михайла Радуцького, карантин вихідного дня дав покращення, але не вирішив проблему. Радуцький вважає, що зупинка громадського транспорту могла позитивно вплинути на показники карантину вихідного дня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація