Радник Байдена запропонував запровадити у США національний локдаун

Радник Байдена запропонував запровадити у США національний локдаун

Фото: Associated Press

Сам Джо Байден напередодні виборів заявляв, що не бачить необхідності в запровадженні локдауну.

Радник оголошеного переможцем президентських виборів у США 2020 Джо Байдена Майкл Остерхольм озвучив пропозицію запровадити у США національний локдаун на чотири-шість тижнів, оскільки країна наближається до "COVID-пекла".

Про це повідомляє ABCNews.

Він заявив, що уряд може запропонувати фінансову допомогу приватним особам і компаніям. "У нас є великий пул грошей, які ми могли б позичити", - сказав Остерхольм, наголосивши на "низькій процентній ставці щодо федеральних кредитних коштів".

За словами радника, уряд міг би виплатити людям втрачену зарплатню, покрити збитки малим, середнім компаніям , а також урядам міст, штатів та округів. За таких умов, впевнений Остерхольм, закриття бізнесу допоможе стримати пандемію коронавірусу та направити економіку в потрібне русло, поки вакцина не буде схвалена та доступна.

"Якби ми зробили це, то ми могли б запровадити локдаун на чотири-шість тижнів та знизити цифри, як це зробили в Азії, Новій Зеландії та Австралії", - додав він.

Водночас головний експерт уряду США з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі впевнений у тому, що американці не будуть терпіти черговий локдаун, а тому акцент потрібно робити на використанні захисних масок та збереженні соціальної дистанції.

Зазначається, що Остерхольм очолює Центр з наукових досліджень і політики в галузі інфекційних захворювань Університету Міннесоти. У понеділок його обрали членом Перехідної дорадчої групи з питань подолання пандемії COVID-19 Джо Байдена. Однак, радник не очолює її та виступає від свого імені. Таким чином, його поради не відображають позицію команди Байдена.

Сам Джо Байден напередодні виборів заявляв, що не бачить необхідності в запровадженні локдауну, однак, наголошував, що буде зважати на рекомендації науковців.

Як повідомлялося, Дональд Трамп продовжує не визнавати своєї поразки на виборах президента в США. Він запевняє, що виборців надурили одразу в кількох штатах. 

Тим часом Джо Байдена ще не затвердили новообраним президентом. Нині команда кандидата розглядає можливість позову проти Управління загальних служб, працівники якого відповідають за перехідний період і передачу повноважень президента його новообраному наступнику. 

Байден вважає "ганьбою" відмову чинного очільника США визнати поразку на президентських виборах. Водночас кандидат запевняє, що його не зупинять ні заяви Трампа, ні перешкоди з боку адміністрації чинного президента.

А про те, чи передасть Трамп мирно владу, чому його кадри зарано списувати з рахунків, та до чого готуватися союзникам і ворогам Америки - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Джо Байден заявив, що хоче повернути США до Всесвітньої організації охорони здоров'я

Джо Байден заявив, що хоче повернути США до Всесвітньої організації охорони здоров'я

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація