Рада ухвалила закон про спеціальні виплати медикам, якщо вони померли або отримали інвалідність через коронавірус

Рада ухвалила закон про спеціальні виплати медикам, якщо вони померли або отримали інвалідність через коронавірус

Фото: Associated Press

Плануються виплати у розмірі 650 тисяч та 1,5 мільйона гривень.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає спеціальні виплати медикам, якщо вони отримали інвалідність або померли від нової коронавірусної інфекції.

За це рішення проголосували 340 депутатів.

Згідно із законопроєктом, встановлюються такі виплати лікарям:

  • 630 тисяч гривень, якщо протягом року буде встановлено групу інвалідності, що настала внаслідок коронавірусної хвороби
  • 1,5 мільйона гривень, якщо медик помер від коронавірусної хвороби.

Також смерть медика прирівнюється до смерті військовослужбовця від поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби. Відповідно, члени родини такого медика, його батьки та утриманці отримають усі права і гарантії, які мають родичі військового у разі його смерті.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

У світі вигадують все оригінальніші способи підтримати лікарів, які борються із коронавірусом

У світі вигадують все оригінальніші способи підтримати лікарів, які борються із коронавірусом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація