"Приватні лабораторії безкоштовно не тестуватимуть на коронавірус людей з вулиці" — Степанов

"Приватні лабораторії безкоштовно не тестуватимуть на коронавірус людей з вулиці" — Степанов

Фото: Associated Press

Лабораторні центри проводитимуть тестування зразків, які передаватимуть із лікарень та мобільних бригад.

Приватні лабораторії залучатимуть до процесу проведення ПЛР-тестуваннь на COVID-19. Однак вони не робитимуть тести для людей з вулиці, а здійснюватимуть лише аналіз переданих їм зразків на своєму лабораторному обладнанні.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 10 жовтня.

"Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестувань. Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір в людини, передаватиме (матеріал для тесту. — Ред.) в приватні лабораторії, які будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні".

"Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити для людей з вулиці ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювати. Зрозуміло, що ми приватним лабораторіям будемо сплачувати кошти. Тому залучатимемо приватні лабораторії, контрактуватимемо їх і відвозитимемо їм зразки для того, щоб вони проводили тестування", — пояснив Степанов. 

Нагадаємо, що Кабмін 9 жовтня виділив Міністерству охорони здоров'я 100 млн грн на закупівлю послуг із проведення тестувань методом ПЛР в установах охорони здоров'я, незалежно від форми власності. Це робиться для для збільшення кількості тестувань в Україні. У приватних лабораторіях аналіз переданих зразків на коронавірус здійснюватимуть за рахунок держави.

Нові тести: чи виправлять можливості лабораторій епідеміологічну ситуацію в Україні

Нові тести: чи виправлять можливості лабораторій епідеміологічну ситуацію в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація