"Прикрашання" статистики: чому лікарі змушені завищувати справжню кількість ліжкомісць - нардеп

"Прикрашання" статистики: чому лікарі змушені завищувати справжню кількість ліжкомісць - нардеп

Фото: УНІАН

Лікарня змушена "прикрашати" свою ситуацію, зокрема для того, щоб отримувати гроші від НСЗУ.

Завищення справжньої кількості ліжкомісць з киснем - відповідальність голів обласної адміністрації, які подають статистичний звіт до МОЗ. 

Про це сказав лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця 3 грудня в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу"

"Ви кажете, що винні керівники лікарень, які завищують кількість ліжкомісць з киснем. Це не відповідає дійсності. Тому що в областях відповідає за звітність перед Офісом президента, перед МОЗ голова обласної адміністрації. І коли головні лікарі лікарень приходять і кажуть, що "в мене стільки-то місць із киснем, а стільки-то просто ліжкомісць, які зайняті під ургентні випадки, під зовсім інші", то губернатор просто на коліні...

Каже: "Я дописую. В тебе скільки всього? 400? Я пишу, що в тебе 400". І головний лікар не може нічого з цим зробити. І коли ви сьогодні починаєте полювати на відьом і казати, що винні головні лікарі, ви робите помилку. Винні ті, хто збирає цю статистику", - сказав він. 

Завищення статистики також підтвердила лікарка-епідеміологиня Національної інфекційної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк:

"Ми зустрічаємося з випадками, коли в лікарнях перебільшують статистику по анестезіологічним бригадах, з ще якихось моментів, щоб просто отримувати гроші від Національної служби здоров'я, тому що вони виплачуються за певний пакет. Воно присутнє, ми зустрічали це в лікарнях", - зазначила лікарка. 

Водночас лікар, президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров заявив, що за завищення статистики відповідають керівники закладів, а не губернатори. 

"Це не означає, що вина конкретного керівника. Але створюються, мабуть, такі умови, що лікарня змушена трохи прикрашати свою ситуацію", - додала Катерина Сояк. 

Чому українські лікарні змушені "прикрашати" статистику щодо своєї ситуації

Чому українські лікарні змушені "прикрашати" статистику щодо своєї ситуації

Повʼязані теми:

Наступна публікація