Президент Філіппін дав дивну пораду з очищення масок: медики попереджають про небезпеку

Президент Філіппін дав дивну пораду з очищення масок: медики попереджають про небезпеку

Фото: Associated Press

Медичні експерти рекомендують мило та воду для очищення тканинних масок або спиртовий розчин.

Президент Філіппін Родріго Дутерте у зверненні до громадян заявив, що вони мають використовувати бензин як дезінфікувальний засіб для захисних масок для обличчя. Він наголосив, що не жартує.

Про це повідомляє Daily Sabah із посиланням на Reuters.

Раніше він вже давав таку пораду, але його речник потім назвав це жартом. "Те, що я сказав, є правдою", - сказав тепер Дутерте. "Просто заходьте на автозаправну станцію, візьміть трохи крапель, це дезінфікувальний засіб".

Утім медичні експерти іншої думки. "Ви не можете використовувати бензин як дезінфікувальний засіб. Вдихання його парів може спричинити шкоду і призвести до виникнення більшої кількості проблем, як-от респіраторні захворювання", - сказав президент Філіппінської медичної асоціації Хосе Сантьяго.

Медичні експерти рекомендують мило та воду для очищення тканинних масок для багаторазового використання та 70% розчин етилового або ізопропілового спирту для правильної дезінфекції.

Раніше президент США Дональд Трамп оскандалився пропозицією лікування коронавірусу: він припустив, що було б непогано робити ін’єкції дезінфекційним засобом, щоб вбити вірус та "почистити" легені. Після обурення медиків та жорстокої критики він назвав це "сарказмом".

Молоді люди винні в нових спалахах коронавірусу в Європі - ВООЗ

Молоді люди винні в нових спалахах коронавірусу в Європі - ВООЗ

Повʼязані теми:

Наступна публікація