Правила мають бути для всіх: нардепи засудили колег, які ходять на роботу без маски

Правила мають бути для всіх: нардепи засудили колег, які ходять на роботу без маски

Фото: УНІАН

На їхню думку, такі обранці мають платити штраф.

Народні депутати від фракцій ”Слуга народу” Віталій Безгін та ”Голос” Роман Лозинський вважають, що депутатів, які не носять маски в сесійній залі ВРУ, мають покарати.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на нардепів. 

На питання щодо того, чому депутати в сесійній залі ВР часто перебувають без захисних масок під час карантину, і чи треба їх якось за це карати, Лозинський висловив думку, що ”правила мають бути одні для всіх”.

”І звісно, що сидячи в залі багато годин, - інколи це 8 годин, інколи це може бути 12 годин, це можуть бути позачергові, це нічні, - це складно. Але це не означає, що хтось може, і комусь можна, а комусь не можна”, - зауважив депутат.

Водночас Лозинський заявив, що якщо депутат носить маску на роті, то це має бути така сама санкція, як у того, хто в кафе сидить без маски.

На питання, чи сам Лозинський знімає маску в сесійній залі, він зазначив, що у нього ”буває по-різному”.

”Я намагаюсь більшість часу бути в масці, я їх змінюю. Але дуже часто вже настільки стає погано, що декілька хвилин я можу бути без маски... Я як жива проста людина, не святий”, - розповів депутат.

Безгін же також заявив, що всі депутати, які не дотримуються карантинних обмежень, мають нести за це відповідальність – платити штраф. 

Депутат розповів, що і сам сьогодні під час виступу знімав маску. ”По-перше, виступати в масці - нереально. Дихати в залі в масці - теж проблемно”, - сказав він.

На уточнення, який має бути штраф для депутатів за це, Безгін сказав: ”У нас зараз введений 17 тисяч, хай і тут буде 17 тисяч... Це ж буде чесно, я думаю, по відношенню до всіх”. На його думку, у ВР може бути до 20 злісних порушників маскового режиму.

Раніше повідомлялося, що народні депутати обурилися заявою члена ОПЗЖ Олега Волошина щодо відсутності суверенітету в Україні. Низка народних обранців закликала спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова звернути на цей випадок увагу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація