"Постійно задихалась, одна легеня не працювала": подробиці смерті жінки під лікарнею в Чернігівській області

"Постійно задихалась, одна легеня не працювала": подробиці смерті жінки під лікарнею в Чернігівській області

Фото: www.obozrevatel.com

Цією справою зацікавилися поліція і прокуратура.

З'явились подробиці смерті 74-річної жінки у місті Бобровиці Чернігівської області, яку з пневмонією і разом з речами вигнали з лікарні. Хвора намагалася дочекатися допомоги, але не отримала її і померла. Після цього в місті розгорівся скандал.

Як інформує OBOZREVATEL, жінка задихалася, і навіть не могла піднятися з лавки біля лікарні. Вся лікарня за цим спостерігала, але ніхто не спромігся допомогти. У свою чергу медики Бобровицької інфекційної лікарні  запевняють, що пацієнтка сама написала заяву на виписку.

"ВОНА ВСІМ ДОПОМАГАЛА, А ОСЬ ЇЙ НІХТО НЕ ДОПОМІГ"

"Катерина Іванівна довго хворіла. Я доглядала за нею, стежила, щоб вона пила ліки, готувала їй їсти. Вона була дуже інтелігентною і доброю жінкою. У минулому була економістом, кажуть, могла в пам'яті зводити цифри. Обіймала керівні посади. Завжди ходила із зачіскою, нафарбована. Але ось так склалося життя, що єдина дочка живе за кордоном, а вона стала хворіти. Катерина Іванівна була дуже відкритою і всім намагалася допомогти. А ось їй ніхто не допоміг", – розповідає Тетяна Дерека, яка доглядала за покійною.

Спочатку Тетяна намагалася звернутися до сімейного лікаря, з яким у пенсіонерки був укладений договір. Утім, за її словами, швидка тоді відмовилася приїхати.

"Сказала дайте їй корвалол і йдіть до сімейного. Я знайшла лікаря, та прийшла вже 4 листопада вранці. Прослухала її і сказала, що потрібно терміново викликати швидку і везти її в лікарню. У неї застій у легенях", – розповідає Тетяна.

Фото: www.obozrevatel.com

ПОСТІЙНО ЗАДИХАЛАСЬ, ЇЇ ТРУСИЛО

За словами жінки, від початку хвороби у Катерини Іванівни вже минуло багато часу і ПЛР-тест не показав коронавірус, хоча всі симптоми свідчили про це. А на рентгені й зовсім виявили, що у неї не функціонує права легеня. Стан жінки був важким, вона постійно задихалася. У лікарні їй ставили крапельниці, під'єднювали до кисню, але їй ставало тільки гірше.

"І тут 10 листопада дзвонить друга доглядальниця Марія і каже: "Уявляєш, її в такому стані хочуть виписувати". Лікар сказав, що піде до головного лікаря. У них наказ керівництва звільняти місця для важких пацієнтів і тих, хто перебуває в середньої тяжкості. А Катерину Іванівну порахували легкою. Її виписали, речі виставили через вікно. Вона сіла на лавочку, ледве дихає, її всю трусить. Я кажу, що додому її в такому стані не доведу. Таксі сюди їхати не хоче, тому що це коронавірусна лікарня. Швидка їхати не хоче", – пояснює Тетяна.

Жінку відпустили з лікарні, фото / Богдан Амінов / Facebook

Тоді жінка і зняла відео з Катериною Іванівною, як вона сидить на лавочці й задихається. Після цього їй знову довелося викликати швидку, бо залишати хвору в такому стані вдома не можна було.

"Там у бригаді виявився якийсь знайомий медик і тільки завдяки йому Катерину Іванівну знову відвезли в цю ж лікарню. Але 12 листопада вона вже померла. За всіма ознаками, вона була хвора на коронавірус", – розповідає Тетяна.

Лікарня, звідки вигнали жінку / Фото: www.obozrevatel.com

У ЛІКАРНІ КАЖУТЬ: У ЖІНКИ БУЛА ЛЕГКА ФОРМА ХВОРОБИ

Після того як справа набула резонансу, лікарі у своєму поясненні відповіли, що нібито літня жінка власноруч написала заяву на виписку.

"Виходить, що жінка, яка хвора, задихається, йти не може, своєю тремтячою рукою пише заяву на виписку. Я такої заяви не бачила, і нічого подібного вона не говорила. І медики нічого нам не повідомляли. Якщо раптом і є якийсь документ, то, найімовірніше, вони їй його підсунули", – обурюється Тетяна.

Між тим, голова Чернігівської обласної адміністрації Ганна Коваленко дала доручення розібратися з цим випадком. Тепер цією справою зацікавилися поліція і прокуратура.

Нагадаємо, за словами журналіста, який надав розголосу цій справі, хвора жінка стукала в двері, вікна лікарні і просила допомогти. Але ніхто не вийшов.

Головлікар заявив, що медперсонал доповів йому про легку форму хвороби у жінки. Тому він і розпорядився відправити її додому.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація