Поставку китайської вакцини до Туреччини відклали на тлі сплеску коронавірусу в Пекіні

Поставку китайської вакцини до Туреччини відклали на тлі сплеску коронавірусу в Пекіні

Фото: Associated Press

Перша партія із трьох мільйонів доз вакцини мала прибути до Туреччини 28 грудня.

Поставку вакцини від COVID-19 китайської компанії Sinovac Biotech Ltd до Туреччини відклали у зв'язку зі сплеском коронавірусу в Пекіні. 

Про це турецький міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа повідомив у неділю, 27 грудня, пише Anadolu Agency.

Зазначається, що препарат надійде в країну "на день-два пізніше", аніж очікувалося. Це пов'язано із обмеженням роботи китайської митниці, один зі співробітників якої напередодні отримав позитивний результат тесту на коронавірус.

Туреччина із населенням у 83 мільйони осіб підписала контракт на купівлю 50 мільйонів доз китайської вакцини. Першу партію з трьох мільйонів доз мали доставити в понеділок, 28 грудня.

Додамо, що на тлі різкого збільшення кількості заражень COVID-19 китайський уряд оголосив режим надзвичайної ситуації в усіх районах своєї столиці. За повідомленнями місцевих ЗМІ, в Пекіні призупинили усі поїздки та посилили контроль. 

Раніше президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що вакцина CoronaVac, розроблена китайською компанією Sinovac Biotech, має низкий рівень ефективності у боротьбі з COVID-19. 

Водночас Тhe Wall Street Journal із посиланням на власні джерела повідомляв, що CoronaVac подолала поріг ефективності у 50% під час третьої стадії клінічних досліджень в Бразилії. У виданні стверджували, що випробування показали "обнадійливі результати".

Нагадаємо, що в Китаї щонайменше три експериментальні вакцини є схваленими для екстреного використання поза клінічними випробуваннями. 

В Індонезії ж повідомляли, що вакцина від коронавірусу, розроблена Sinovac, показала ефективність 97% під час попередніх випробувань.

Вакцина з Китаю та послаблення карантину –  чого чекати українцям від пандемії в Новому році

Вакцина з Китаю та послаблення карантину –  чого чекати українцям від пандемії в Новому році

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація