Посилення загальнодержавного карантину: як буде обмежена робота масових та культурних заходів

Посилення загальнодержавного карантину: як буде обмежена робота масових та культурних заходів

Фото: pixabay.com

У заходах мають брати участь не більше 20 осіб з дотриманням дистанції.

Через поширення в Україні нового коронавірусу COVID-19 уряд ухвалив рішення перейти від адаптивного карантину до загальнодержавного із обмеженнями, які діяли на територіях із "помаранчевим" рівнем епідеміологічної небезпеки.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання Кабінету міністрів України 11 листопада. 

Так, на території України на період дії карантину буде заборонено проведення масових, культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, за участю понад 20 осіб. Водночас у разі проведення заходів із кількістю учасників до 20 осіб, організатор повинен забезпечити дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш ніж 1,5 метра.

Винятком є офіційні спортивні заходи, включені до єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України та матчі командних ігрових видів спорту, професійних спортивних клубів — без глядачів і за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану учасників. 

Нагадаємо, уряд, попри протести підприємців, 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. 

Карантинні співи: у палаці "Україна" відбувся концерт Валерія Меладзе

Карантинні співи: у палаці "Україна" відбувся концерт Валерія Меладзе

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація