Посилення карантину в Сумах: які обмеження запровадили та яка ситуація в місті

Посилення карантину в Сумах: які обмеження запровадили та яка ситуація в місті

Фото: УНІАН

Місто впритул наблизилося до показників "червоної зони".

Від п'ятниці, 9 жовтня, у Сумах посилили карантинні обмеження через стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Місто впритул наблизилося до показників "червоної зони".

Яка ситуація у місті та який вигляд має посилення карантину - у сюжеті ТСН.Ранок.

Наразі стовідсоткового маскового режиму, запровадження якого ухвалили на засіданні міськвиконкому, в Сумах немає. Утім, за спостереженнями, на вулицях побільшало людей в масках – десь кожен п'ятий. Це переважно школярі та люди похилого віку. Частина містян йдуть з масками на підборідді, а хтось взагалі проігнорував інформацію про посилення карантинних заходів.  Поки що правоохоронці не чіпають людей, що йдуть без масок.

У місті працюють магазини і кафе. Транспорт їздить у звичному режимі: водії беруть пасажирів стільки, щоби заповнити сидячі місця, натовпів на зупинках немає. У Сумах знову відновлюють перевірки роботи транспорту та закладів харчування і відпочинку. Якщо нарахують три порушення, то такі заклади будуть зачиняти.

У Сумах ввели стовідсотковий масковий режим - чи дотримуються містяни нових правил

У Сумах ввели стовідсотковий масковий режим - чи дотримуються містяни нових правил

До слова, від понеділка, 12 жовтня, карантинні обмеження можуть зачепити й школярів. Найпевніше, їх переведуть на дистанційне навчання, а канікули розпочнуться раніше, від 19 жовтня. 

В обласному центрі лікарні переповнені хворими на коронавірус. Нових пацієнтів госпіталізують вже в райони. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація