Порожній Лондон і дозвіл вийти з дому лише на годину: локдаун у Великій Британії

Порожній Лондон і дозвіл вийти з дому лише на годину: локдаун у Великій Британії

Фото: Associated Press

Британці із розумінням поставились до раптового суворого карантину.

Велика Британія повернула суворі карантинні обмеження - за лічені години після виступу прем'єра Джонсона з оголошенням про локдаун. Медична система країни перебуває фактично на межі можливостей - хворих у лікарнях ще більше, ніж навесні 2020. А кількість інфікованих за цю добу рекордна - більше 60 тисяч нових випадків. Тож влада вирішила вдатися до радикальних заходів, виходити з дому можна буде лише з поважних причин.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Переважна більшість британців із розумінням ставиться до третього національного локдауну. Лондон майже спорожнів. Вийти з дому дозволено лише на годину на день і з кількох поважних причин: за продуктами чи речами першої потреби, за екстреною медичною допомогою, для фізичних вправ на самоті. Поїхати на роботу дозволять працівникам ключових сфер або галузей, де неможливо працювати з дому. Решту - закликають працювати дистанційно, і британці розуміють, чому. «Я вважаю, що це було правильне рішення. Лікарні насправді заповнені, тож ми перебуваємо у такій ситуації, як і під час першого локдауну», - каже британка.

Велика Британія повернула суворі карантинні обмеження

Велика Британія повернула суворі карантинні обмеження

Британці розуміють, що саме дотримання карантину може полегшити навантаження на медичну сферу. А ситуація у відділеннях інтенсивної терапії у країні зараз насправді напружена. «Лише в Англії кількість пацієнтів з "ковідом" збільшилася за останній тиждень майже на третину, до 27 тисяч. І це на 40 відсотків більше, ніж під час першого піку у квітні. Кількість смертей зросла за останній тиждень на 20 відсотків і, на превеликий жаль, лише збільшуватиметься», - заявив у звернення Борис Джонсон.

Напередодні Британія розпочала вакцинування вітчизняною оксфордською вакциною. Ця вакцинація має безпрецедентний за обсягами розмах, але потрібен час. І саме для того, щоб дати цей час всі зараз вдома. Вакцинація, тестування і лікування від COVID-19 у Британії відбувається повністю за рахунок державного фінансування.

Вже з понеділка в дітей Англії закінчилися канікули і почалася дистанційна школа. До третього локдауна система освіти підготувалася. Так само, як і крамниці - продовольчої кризи і порожніх через ажіотаж полиць, як під час першого карантину, немає. Зараз все є. І не зникне, бо багатьом ще треба доїсти те, що вони запасли під час попередніх локдаунів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація