Попри заповнені лікарні, в "червоному" Ужгороді послабили карантин: кафе та дитсадки працюватимуть

Попри заповнені лікарні, в "червоному" Ужгороді послабили карантин: кафе та дитсадки працюватимуть

Фото: Mukachevo.net

Проти жорстких карантинних обмежень протестували місцеві підприємці.

Державна комісія з надзвичайних ситуацій дозволила послабити карантинні обмеження в Ужгороді, який входить до "червоної зони". Тепер у місті дозволено працювати барам та ресторанам, а малюкам відвідувати садочки і школи.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Ужгорода Богдан Андріїв, посилаючись на рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

"Пропозиції, з якими я звертався щодо обмежень у зв’язку з коронавірусом, врахували! Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", — йдеться у дописі Андріїва.

Таким чином, місту, який потрапив у "червону зону" дозволили відвідувати початкові класи школи і дитячих садків; також дозволено перевезення на міських автобусних маршрутах (лише на місцях для сидіння) і роботу закладів харчування та торгівлю товарами непродовольчої групи.

Також міський голова зазначив, що додатково звернувся до комісії, аби вона погодила посадку пасажирів на потяги в Ужгороді.

"Чекаємо на протокол Державної комісії, після чого відбудеться засідання міської комісії", — сказав очільник Ужгорода.

Нагадаємо, у "червоній зоні" Закарпаття наразі перебувають міста Ужгород, Чоп та Берегово, а також Великоберезнянський, Перечинський та Ужгородський райони.

Як інформує "Суспільне", з посиланням на керівника штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на Закарпатті Олега Коцюбу, тепер нові карантинні обмеження у "червоній зоні" мають прийняти міські та регіональні комісії з надзвичайних ситуацій.

Також зазначається, що у "червоній зоні" на Закарпатті регулярні перевезення громадським транспортом дозволили для тих, хто працює. Також дозволено відвідувати садочки та заклади початкової освіти. Роботу кафе та ресторанів також дозволено. Вони працюватимуть з 07:00 до 20:00.  

Нагадаємо, 5 листопада, попри переповнені лікарні, ужгородські підприємці вийшли на мітинг під обласну адміністрацію, щоб протестувати проти карантинних обмежень. Адже від понеділка місто опинилось у "червоній зоні", тому ресторани та крамниці, окрім продуктових та тих, що продають побутову хімію, зачинили на карантин.

Тим часом, офіційні дані свідчать, що за останній тиждень в Ужгороді стрімко зростає захворювань на коронавірус. А лікарні, що приймають інфікованих, заповнені майже на 100 відсотків. Хворих везуть до лікарень інших районів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація