Попри нові випадки та другий спалах коронавірусу, Південна Корея не планує повертати скасовані обмеження

Попри нові випадки та другий спалах коронавірусу, Південна Корея не планує повертати скасовані обмеження

Фото: Associated Press

На нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 11 018 людей.

У п'ятницю, 15 травня, Південна Корея повідомила про 27 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Впродовж доби смертей від ускладнень захворювання зафіксовано не було. Про це із посиланням на Корейські центри контролю та профілактики захворювань повідомляє CNBC.

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 11 018 людей. 258 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад дев'ять тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів. 

Останні тижні в країні денний приріст нових випадків коронавірусу був меншим за десять інфікованих. Однак, після  пом'якшення карантину, у столиці Південній Кореї зафіксували новий спалах COVID-19, пов'язаний із розважальними закладами. 

Так, у вихідні в країні виявили щонайменше 40 осіб, які заразилися після відвідування нічних клубів в Сеулі, а також в сусідніх містах: Інчхоні і Кьонгі. Відомо, що 17 з них заразилися від 29-річного чоловіка, який 2 травня відвідав три нічні клуби в сеульському районі Ітевон. Нині відомо про щонайменше 102 випадки COVID-19 серед шанувальників нічного життя. 

Південна Корея знову закрила усі нічні клуби та бари, а також перевірила на наявність інфекції понад сім тисяч людей, котрі їх відвідували. Окрім того, як повідомлялося, Міністерство освіти вирішило ще на тиждень перенести відкриття середніх шкіл, яке мало відбутися вже цієї середи. Однак зазначається, що попри новий спалах, в країні не планують знову впроваджувати скасовані минулого тижня карантинні обмеження.

Нагадаємо, що у Південній Кореї вчені виявили 38 антитіл, які можуть нейтралізувати коронавірус. Раніше корейські вчені заявили, що виявили нову властивість у коронавірусу COVID-19. Виявилося, що він може "оживати" у пацієнтів, які вже вилікувалися. 

Спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо – читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація