У Південній Кореї, попри нові випадки коронавірусу, готуються відкривати школи

У Південній Кореї, попри нові випадки коронавірусу, готуються відкривати школи

Фото: Associated Press

Від ускладнень COVID-19 загинув ще один пацієнт.

У понеділок, 27 квітня, Південна Корея повідомила про десять нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Від ускладнень COVID-19 загинув ще один пацієнт. Про це із посиланням на Корейські центри контролю та профілактики захворювань повідомляють АР та портал Worldometer, який у режимі реального часу цілодобово збирає статистику з усього світу. 

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 10 738 людей. 243 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад вісім із половиною тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів. 

У понеділок прем'єрміністр країни Чон Се Гюн доручив урядовцям підготувати план заходів щодо забезпечення санітарії та дотримання дистанції між учнями у школах. Відкрити навчальні заклади в уряді планують вже на початку травня. 

Як повідомлялося, на тлі зменшення нових випадків COVID-19, у Південній Кореї почали послаблювати карантинні обмеження. Переглянули, зокрема, вимогу про закриття церков, спортзалів та барів. Водночас, школярі в країні поки що продовжують навчатися дистанційно.

Минулого тижня Чон Се Гюн попросив громадян залишатися пильними, а також доручив чиновникам розробити нові "делікатні антивірусні заходи", аби стримувати ризик передачі COVID-19 у період, коли збільшується соціальна та економічна активність населення. 

Як повідомлялося, у Південній Кореї вчені виявили 38 антитіл, які можуть нейтралізувати коронавірус. Раніше корейські вчені заявили, що виявили нову властивість у коронавірусу COVID-19. Виявилося, що він може "оживати" у пацієнтів, які вже вилікувалися. 

Спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо – читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн, нині ж у світі за кількістю інфікованих вона на 32-му місці. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація