Понад сотня медпрацівників з диспансеру в Харкові відмовилася лікувати хворих на COVID-19

Понад сотня медпрацівників з диспансеру в Харкові відмовилася лікувати хворих на COVID-19

Фото: ТСН

Згодилися працювати лише 19 лікарів.

У Харкові сьогодні, 22 червня, в'їзд до обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення перекрили обурені пацієнти. Вони дізналися, що в цей заклад відсьогодні везтимуть і хворих на COVID-19. Окрім того, з медзакладу пішли майже всі лікарі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чорнобильці, які вважають заклад своїм, фактично взяли в облогу лікарню, аби не дати завезти сюди хворих на коронавірус.

Після приїзду поліції біля диспансеру розпочалися сутички. Під час штовханини постраждало двоє поліцейських. В одного - травма голови, в іншого - забій щиколотки.

"Ми стояли близько воріт. Для чого? Для того, щоб зберегти нашу лікарню - єдину, яка залишилася у Харкові, куди можуть поступити чорнобильці і пролікуватися",  - зазначила одна з учасниць акції.

Цей диспансер - медичний заклад, куди мають везти на лікування інфікованих коронавірусом.

"У зв'язку з тим, що обласна інфекційна лікарня протягом тижня - переповнена, пацієнтів перевозять в лікарню відповідно до постанови Кабінету міністрів", - зазначив Геннадій Бондарчук, заступник директора обласного департаменту охорони здоров'я.

Саме це рішення і викликало невдоволення у пацієнтів диспансеру.

Ліквідатор аварії на ЧАЕС Віктор Полив'янський зазначив, що для того, щоб потрапити у поліклініку з корпусу, де перебувають чорнобильці, потрібно пройти коридором, який проходить через відділення, де покладуть пацієнтів з коронавірусом.

Зрештою, чорнобильці поїхали до керівника Харківської обладміністрації Олексія Кучера. Той запевнив, що чорнобильців лікуватимуть в окремому корпусі, або безкоштовно - в інших лікарнях.

На цьому пікет завершився, але з'явилася інша проблема: працювати з інфікованими коронавірусом в диспансері радіаційного захисту погодилися далеко не всі медики.

За словами директорки диспансеру Ірини Пирогової, ті, хто вийшов на роботу, дізналися, що до них везуть інфікованих. Тоді вони пішли по домівках. Згодилися працювати лише 19 лікарів, а відмовилися - 111.

"Ніхто не знав, що сьогодні привезуть хворих. Тому не вийти на роботу вони не могли. Просто ті, хто прийшов, потім пішли. Губернатор пообіцяв посилити диспансер працівниками", - зазначила вона.

Тим часом до диспансеру вже почали надходити хворі на коронавірус. Привезли чотирьох, один із них - тяжкий.

Пацієнти харківського диспансеру для потерпілих на ЧАЕС перекрили в`їзд до закладу

Пацієнти харківського диспансеру для потерпілих на ЧАЕС перекрили в`їзд до закладу

Нагадаємо, сьогодні, 22 червня, під Чорнобильською лікарнею у Харкові кілька десятків людей вийшли на акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих на COVID-19.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація