Понад 9 мільйонів українців опиняться в бідності через пандемію коронавірусу — ООН

Понад 9 мільйонів українців опиняться в бідності через пандемію коронавірусу — ООН

Фото: pixabay.com

Епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися.

В Україні через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 понад 9 мільйонів громадян опиняться в бідності.

Про це у середу, 11 листопада, повідомляє пресслужба Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA) в Україні з посиланням на дані нещодавнього дослідження ООН*.

В організації констатують, що епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися. Кількість випадків коронавірусного захворювання подвоюється кожних п'ять тижнів загалом у країні та кожних три тижні на сході України (із 4 600 випадків на кінець вересня до понад 14 тисяч наприкінці жовтня).

"За даними нещодавнього дослідження ООН, через пандемію COVID-19 Україна може стикнутися із найгіршою рецесією за десятиріччя, внаслідок чого понад 9 мільйонів людей опиняться в бідності. Як повідомляється, від початку пандемії понад 80% домогосподарств втратили доходи та у більш ніж 40% сімей принаймні один член родини втратив роботу. Хоча наразі немає окремих даних стосовно сходу України, ймовірно, соціально-економічні наслідки цього спаду для постраждалого внаслідок конфлікту регіону будуть руйнівними", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на непідконтрольних уряду територіях наразі 58% родин повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення свої основних потреб, порівняно з 49% на початку 2020 року. Також збільшується частка домогосподарств, які мають заборгованість: 15% у вересні проти 11% до початку пандемії.

Нагадаємо, що уряд 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19.

* Комплексне міжвідомче оцінювання соціально-економічних наслідків COVID-19 під керівництвом ПРООН (вересень 2020 року).

Коронавірус в Україні: за добу підтвердили понад 10,5 тисяч позитивних діагнозів

Коронавірус в Україні: за добу підтвердили понад 10,5 тисяч позитивних діагнозів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація