Понад 50 тисячам українців компенсують перебування на самоізоляції від COVID-19: як отримати допомогу

Понад 50 тисячам українців компенсують перебування на самоізоляції від COVID-19: як отримати допомогу

Фото: УНІАН

Виплата здійснюється коштом Фонду соціального страхування України.

В Україні понад 50 тисяч громадян пройшли оплачувану коштом Фонду соціального страхування самоізоляцію від коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на середу, 25 листопада, ФССУ прийняв на оплату понад 300 тисяч днів ізоляції від COVID-19 на суму понад 60 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Від початку пандемії понад 50 тисяч українських працівників, зокрема, майже 10 тисяч медиків, перебували на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Для них Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи від шостого дня ізоляції (перші 5 днів фінансує роботодавець)", — йдеться у повідомленні.

Як пояснили в ФССУ, виключною підставою для нарахування такої допомоги є виданий у встановленому порядку лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19–11". Щоб відкрити лікарняний листок, необхідно у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря.

Для отримання допомоги від Фонду отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19–11" необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. Як зазначається, ФССУ забезпечив можливість зробити це дистанційно.

Нагадаємо, що в Україні 25 листопада зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 661 858. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 12 тисяч.

Як відновити психічне здоров'я після коронавірусу

Як відновити психічне здоров'я після коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація