Понад 100 млн доз на рік російської вакцини проти коронавірусу "Супутник V" виготовлятиме Індія

Понад 100 млн доз на рік російської вакцини проти коронавірусу "Супутник V" виготовлятиме Індія

Фото: Associated Press

Виробництво має розпочатися вже на початку наступного року.

Росія виготовлятиме понад 100 млн доз на рік вакцини "Супутник V" від коронавірусу в Індії.

Як повідомляє портал вакцини "Супутник V", російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) і провідний індійський виробник препаратів Hetero уклали відповідну угоду.

"РФПі і провідний індійський виробник препаратів Hetero оголошують про угоду щодо виробництва в Індії понад 100 млн доз на рік першої зареєстрованої в світі вакцини проти коронавірусу "Супутник V". Сторони мають намір запустити виробництво вакцини на початку 2021 року", — йдеться у повідомленні.

На сайті російської вакцини також зазначається, що наразі заявки на придбання понад 1,2 млрд доз препарату "Супутник V" надійшли від понад 50 країн світу. Ефективність вакцини, згідно із проміжними результатами досліджень, перевищує 95% на 42-й день після введення першої дози препарату за умови отримання пацієнтом другої дози.

Нагадаємо, що в Росії зафіксовано вже декілька випадків зараження COVID-19 після вакцинації. Так, наприклад, в Алтайському краї троє медиків, які одними з перших отримали вакцину від "Супутник V", повідомили про позитивні результати тестів на коронавірус. У Кемеровській області РФ медик інфікувався коронавірусом протягом тижня після щеплення першою частиною двокомпонентної вакцини від COVID-19 "Супутник V".

Російська вакцина від COVID-19: що відомо – "Секретні матеріали"

Російська вакцина від COVID-19: що відомо – "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація