Пом'якшення карантину в України не призвело до спалаху коронавірусу - нарада президента

Пом'якшення карантину в України не призвело до спалаху коронавірусу - нарада президента

Фото: Фотограф Максим Козменко

Зеленський вважає, що країна готова до другої хвилі хвороби.

Після початку впровадження карантинних пом’якшень значних спалахів коронавірусу в Україні не відбулося. До того ж в країні тримається плато захворюваності. За минулу добу одужало 388 осіб, а захворіло – 328.

Про це повідомили на традиційній нараді 2 червня, яка відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського, йдеться на сайті голови держави.

Адаптивний карантин запроваджений в усіх областях України, окрім трьох: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів.

"Нам насправді вдалося порівняно непогано пройти першу хвилю пандемії. Цьому сприяла і відповідальність українців, і стратегія стримування, яку ми детально й ретельно розробляли та змінювали за потреби. Тепер у нас є досвід, розуміння й витримка, якщо прийде друга хвиля. Сподіваюся, тоді людство буде більш готовим", – наголосив Зеленський.

Додатково міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що договори з Національною службою здоров'я України уклали майже всі лікарні, і доплати медикам за боротьбу з COVID-19 уже перераховують. Наразі відбувається постачання великих партій лікарських засобів проти різних хвороб, що були закуплені в попередні роки.

Нагадаємо, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Рівненській області - 53, Житомирській області - 34 та Львівській області - 34.

Фото: ТСН.ua
Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація