Полтавський лабораторний центр обмежив роботу: кому робитимуть ПЛР-тестування

Полтавський лабораторний центр обмежив роботу: кому робитимуть ПЛР-тестування

Фото: Associated Press

Центр перезавантажений.

Полтавський обласний лабораторний центр обмежив роботу в зв'язку з перевантаженістю: ПЛР-тестування проводитимуть лише тим, хто прибув з-за кордону і хоче достроково завершити самоізоляцію через застосунок "Дій вдома".

Про це повідомила в пресслужбі лабораторного центру.

Вартість ПЛР-аналізу, якщо зразок беруть у лабораторії, становить 991,8 гривні. Ціна тестування без взяття зразка обійдеться менше - 887,99 гривні.

Своєю чергою, полтавське видання "Коло" повідомляє, що у лабораторному центрі утворилася черга на аналізи. За словами директора лабораторії Андрія Хайлова, щодня до них набходить близько 300 зразків біоматеріалів, тоді як потужність лабораторії 250. "Ми робимо, насамперед, те, що вкрай необхідно. Насамперед, роблять безкоштовні аналізи онкохворим, у яких буде планова госпіталізація, тим, у кого підозри на COVID-19, контактним особам", - пояснив Хайлов.

Як повідомлялояс, 5 серпня в Україні виявили 1271 випадок коронавірусу. Загалом в країні від початку пандемії зафіксовано 75 490 випадків інфікування COVID-19. Померло 1788 людини, з яких 24 за останню добу.

Віктор Ляшко: Україна стоїть на порозі другої хвилі коронавірусу

Віктор Ляшко: Україна стоїть на порозі другої хвилі коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація