Польща заборонила авіасполучення із 44 країнами через поширення коронавірусу

Польща заборонила авіасполучення із 44 країнами через поширення коронавірусу

Документ містить список із 44 країн і територій, з яких і до яких повітряне сполучення не здійснюватиметься до 15 вересня 2020 року. С

Польща затвердила список із 44 країн, з якими тимчасово закрила повітряне сполучення через коронавірус.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Республіки Польща з посиланням на постанову Ради міністрів від 31 серпня 2020 року про заборони на повітряний рух.

Документ містить список із 44 країн і територій, з яких і до яких повітряне сполучення не здійснюватиметься до 15 вересня 2020 року.
Список не містить Україну, але включено такі країни і території: Албанія, Аргентина, Вірменія, Багами, Бахрейн, Беліз, Болівія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чилі, Чорногорія, Домініканська Республіка, Еквадор, Есватіні, Гватемала, Іспанія, Гондурас, Індія, Ірак, Ізраїль, Катар, Казахстан, Колумбія, Косово, Коста-Ріка, Кувейт, Ліван, Лівія, Люксембург, Північна Македонія, Мальдіви, Мальта, Мексика, Молдова, Намібія, Панама, Парагвай, Перу, Кабо-Верде, Південна Африка, Румунія, Сальвадор, Сурінам, США.

"Якщо вашу країну проживання включено до списку заборонених країн, зверніть увагу, що у вас можуть бути альтернативні способи повернення у країну автомашиною або літаком через іншу країну, не зазначену нижче", — зазначили в польському МЗС.

Наголошується, що також законодавець забезпечив можливість безпечного і безперебійного повернення до Польщі людей, які перебувають за кордоном на відпочинку в складі організованих туристичних груп.

"Так, постанова Ради міністрів передбачає повернення туристичних груп літаками, зафрахтованими до 31 серпня 2020 року, за запитом туристичних агентств", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, з огляду на тенденцію до зростання захворюваності в світі, можливо, список буде розширено.

Раніше повідомлялося, що станом на неділю, 30 серпня, Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19. До "червоної" зони потрапили 57 країн, до "зеленої" — 136. Згідно із даними за 22 серпня, у "червоній" зоні перебували 65 країн. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація