Польща може отримати перші дози вакцин від коронавірусу цього місяця: кого і як щеплюватимуть

Польща може отримати перші дози вакцин від коронавірусу цього місяця: кого і як щеплюватимуть

Фото: Associated Press

Влада Польщі затвердила програму вакцинації від коронавірусу.

У Польщі затверджено Національну програму вакцинації від коронавірусу. Країна замовила понад 60 млн доз щеплень у шести компаній. Перші партії можуть надійти до Польщі вже наприкінці поточного місяця.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє "Польске радіо".

У Польщі робити щеплення від коронавірусу будуть безкоштовно та на добровільній основі. Першими вакцинуватимуть медиків, а потім старших осіб, працівників силових органів та вчителів.

Прем’єр Польщі зауважив, що коли перша полька або поляк вакцинується від коронавірусу, це стане переломним моментом в країні. Адже, як наголосив він, це нині єдиний засіб "раз і назавжди позбутися коронавірусу".

"Ми намагатимемося, аби вони (вакцини - ред.) були доступними також для тих, хто не може вийти з дому. Передусім, для старших та осіб з інвалідністю", - сказав прем’єр.

Польські медики прогнозують, що січень і лютий будуть загрозливішими, аніж осінні місяці, і щоб уникнути третьої хвилі заражень коронавірусом, Моравецький закликав поляків зменшити на Різдвяні свята коло контактів.

"У цей особливий час потрібна особлива відповідальність, аби не заражати інших. Якщо ми не проведемо свята тільки у найближчому колі, то число заражень буде зростати. Пандемія ще не переможена", - сказав він.

Нагадаємо, у Європі на Різдво і Новий рік будуть діяти карантинні обмеження. Які саме, у кого буде найсуворіший локдаун і коли, та яка ситуація з коронавірусом в європейських країнах, читайте в матеріалі.

У Канаді починається масова вакцинація, а в Англії знайшли новий штам коронавірусу

У Канаді починається масова вакцинація, а в Англії знайшли новий штам коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація