Подовження локдауну: уряд Німеччини планує виділити на допомогу бізнесу ще 17 мільярдів євро

Подовження локдауну: уряд Німеччини планує виділити на допомогу бізнесу ще 17 мільярдів євро

Фото: Associated Press

Федеральний уряд вже запланував виділити цього місяця на підтримку підприємств близько 15 мільярдів євро.

У ФРН через ймовірне подовження часткового локдауну щонайменше до 20 грудня і можливе посилення обмежень уряд планує виділити приблизно 17 мільярдів євро фінансової допомоги постраждалим підприємствам.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомляє агентство dpa із посиланням на джерела в урядових колах.

Як зазначає dpa, деталі наразі невідомі, переговори напередодні наради глав урядів федеральних земель з канцлеркою Анґелою Меркель, де має бути ухвалене остаточне рішення щодо продовження часткового локдауну, ще тривають.

Раніше видання медіагрупи Funke повідомляли, що німецький бізнес може розраховувати на суму від 15 до 20 мільярдів євро у випадку продовження карантинних обмежень до 20 грудня.

Федеральний уряд вже запланував виділити цього місяця на підтримку підприємств, які постраждали від запроваджених з 2 листопада обмежень, допомогу в розмірі близько 15 мільярдів євро. Вона має компенсувати втрати, зокрема, барам, ресторанам, кінотеатрам, фітнес-клубам, іншим закладам.

Тим часом очільники урядів німецьких федеральних земель узгодили проєкт рішення, який передбачає посилення локдауну в країні до свят та послаблення обмежень на період святкування Різдва й Нового року. Рішення мають ухвалити 25 листопада.

Нагадаємо, у Німеччині з 2 листопада до кінця поточного місяця діє так званий "м'який локдаун", запроваджений у зв'язку зі зростанням кількості нових заражень коронавірусом. Під час його дії обмежені контакти громадян, зачинені ресторани й бари, культурно-розважальні заклади та спортивні зали. Водночас школи і дитячі садки у країні продовжують працювати.

Як повідомлялося, у Німеччині вже підготували Національну стратегію щодо вакцинації від коронавірусу та визначили, які категорії громадян вакцинуватимуть у першу чергу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація