Побутова хімія, батарейки, лампочки: на час локдауну супермаркетам заборонили продавати низку товарів

Побутова хімія, батарейки, лампочки: на час локдауну супермаркетам заборонили продавати низку товарів

Фото: УНІАН

Локдаун запланований від 8 до 24 січня.

Американська торгова палата закликала Кабінет міністрів переглянути умови карантину, який почне діяти від 8 січня, стосовно продажу деяких груп товарів.

Про це повідомляє пресслужба палати.

Зазначається, що від 8 до 24 січня, буде заборонена торгівля товарами, окрім харчових продуктів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв’язку, кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Інші товари можна буде замовити лише з доставкою додому.

Слід зауважити, що навіть у супермаркетах не продаватимуть значну частину товарів повсякденного вжитку. Приміром, побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі та товари для навчання. Такі магазини повинні закрити ці відділи або не проводити розрахунок на касі. 

Палата підготувала свої пропозиції, за якими Кабміну пропонують дозволити роботу магазинів, що продають товари на торгових площах, не менш 60% яких призначено для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутової хімії, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів.

"На думку компаній-членів Палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах", - кажуть у Палаті.

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня 2020 року. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони, які діють і зараз, до 28 лютого. 

Віктор Ляшко ексклюзивно розповів про перспективи січневого локдауну в Україні

Віктор Ляшко ексклюзивно розповів про перспективи січневого локдауну в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація