"Поборола важку пневмонію": трирічну дівчинку з Львівської області від'єднали від ШВЛ

"Поборола важку пневмонію": трирічну дівчинку з Львівської області від'єднали від ШВЛ

фото / Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит, Facebook

Дитина, яка була у вкрай важкому стані, нарешті дихає самостійно.

Сьогодні, 13 жовтня, у львівській лікарні від'єднали від апарату ШВЛ трирічну дівчинку з Миколаївського району, у якої діагностували COVID-19. Дитина вже дихає самостійно.

Про це повідомила пресслужба львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ, де перебуває дитина.

"Наша дівчинка, яка є найменшою пацієнткою, що була підключена до апарату ЕКМО в Західній Україні, і ще з вересня лежить у нашій реанімаціі з важкою ковідною пневмонією, сьогодні зранку задихала самостійно!", - йдеться у повідомленні.

Дитина майже місяць була на апараті штучної вентиляції легень, її під'єднали до ШВЛ 15 вересня.

"З 8 години ранку дівчинка дихає самостійно. Ми спостерігаємо позитивну динаміку. Вона справилася з важкою пневмонією. Ще продовжуємо кисневу терапію", - розповіла завідувачка реанімаційного відділення лікарні Віра Приймакова.

У лікарні додали, що дівчинка ще певний час лежатиме у стаціонарі, адже ще потребує догляду та реабілітації.

Нагадаємо, лікарі весь цей час боролися за життя маленької пацієнтки з коронавірусом, адже стан дитини був вкрай важким і загрозливим. Симптоми недуги проявилися у дівчинки ще 12 вересня. Спочатку у неї був нежить, а на третій день до нього доєднались гарячка і задишка. Через стрімкий перебіг хвороби дитину одразу госпіталізували до обласного центру. Вона була у вкрай важкому стані в реанімації, її під'єднали до апарату ШВЛ. Це перша дитина в регіоні, і друга в Україні, до якої застосували такий метод лікування. Також дівчинці робили переливання крові, згодом її стан покращився.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація