Шмигаль розповів про план "Б" та можливе запровадження повного локдауну в Україні

Шмигаль розповів про план "Б" та можливе запровадження повного локдауну в Україні

Фото: Урядовий портал

Прем'єр заявив, що минулими вихідними українці обмежили свою мобільність найбільше від весни.

Уряд розробляє план введення в Україні більш жорстких обмежень на випадок, якщо так званий карантин "вихідного дня" не спрацює.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на своїй сторінці у Facebook у суботу, 21 листопада.

Водночас у минулі вихідні, за словами прем'єра, українці "обмежили свою мобільність найбільше із часу весняного карантину".

"Зменшилися довготривалі контакти між різними соціальними групами. Відповідно, менше шансів, що здорові люди підхопили вірус", — пояснив він. 

Отже, карантин "вихідного дня" діятиме щонайменше до наступних вихідних включно. 

"Після цього ми можемо оцінити його результат, — додав Шмигаль. — Ми вбачаємо цей результат у виході на плато за кількістю захворілих".

Зазначається, що більш жорсткий карантин в уряді оцінюють як план "Б", а можливої дати його введення зараз немає.

"Ми хочемо, щоб наші кроки були зрозумілими та передбачуваними для людей та бізнесу", — висловився Шмигаль, відзначивши зустрічі з мерами українських міст, радою церков і представниками бізнесу.

"Для міських голів розсилається опитування щодо того, які протиепідемічні правила та обмеження вони вбачають оптимальними. Які обмеження для яких місць скупчення людей найкраще застосувати, — розповів очільник уряду. — Тривають щоденні консультації з епідеміологами та інфекціоністами. Аналізується ситуація за кожним регіоном".

За його словами, дії уряду спрямовані на напрацювання "спільного, виваженого та підтримуваного усіма" плану.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що на минулих вихідних в Україні обмежень дотримувалися "так собі". Водночас він очікує на зменшення захворюваності мінімум через два тижні після введення карантину "вихідного дня". 

Як повідомлялося, у суботу, 21 листопада, в Україні вдруге почав діяти карантин "вихідного дня". Із переліком заборон та обмежень можна ознайомитися за посиланням.

Локдаун у вікенд вбиває бізнес: ресторатори Львова закликали уряд скасувати карантин вихідного дня

Локдаун у вікенд вбиває бізнес: ресторатори Львова закликали уряд скасувати карантин вихідного дня

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація