Під Києвом у будинку для літніх людей від коронавірусу померли троє: директорці оголосили про підозру

Під Києвом у будинку для літніх людей від коронавірусу померли троє: директорці оголосили про підозру

Фото: УНІАН

Заклад функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм.

У селі Зазим’я в будинку для літніх людей від коронавірусу померли троє пенсіонерів.

У зв’язку з цим директорці закладу оголосили про підозру в порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, що спричинили загибель людей, повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

"До поліції Київщини надійшло повідомлення від лікаря Броварської районної лікарні про те, що до них доправлено пенсіонера з підозрою на інфекційне захворювання із села Зазим'я. Встановлено, що будинок для літніх людей функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм. До них безперешкодно приїздили родичі, відвідувачі, один із яких і став джерелом коронавірусної інфекції. У результаті таких карантинних порушень захворіли на COVID-19 більше десяти пенсіонерів, троє з яких померли", - розповіли правоохоронці.

За даними слідчих, директорка будинку, фізична особа-підприємець, від початку карантинних заходів щодо нерозповсюдження поширення коронавірусу не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги, проведення лікарського огляду та не вжила заходів до ізоляції хворих. 

"Мешканці цього пансіонату, попри карантинні заходи, вільно пересувалися територією села без засобів індивідуального захисту (масок)", - додали у поліції.

Наразі директорці будинку для літніх людей повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Жінці загрожує покарання до 8 років позбавлення волі

Нагадаємо, від 11 березня в Україні триває карантин задля протидії новому коронавірусу. Було тимчасово обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, зупинена роботу транспорту. Зокрема, залізничне та авіасполучення, а також метрополітени взагалі. Окрім цього, були закриті заклади громадського харчування.

Згодом карантин подовжили до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація