Перший день локдауну у Дніпрі: розгублені містяни та підприємці у відчаї

Перший день локдауну у Дніпрі: розгублені містяни та підприємці у відчаї

Правоохоронці стежать за дотриманням карантинних вимог.

Жителі Дніпра, хоч і були попереджені, але до останнього сподівались на скасування локдауну. У п'ятницю, 8 січня, чимало містян були розгублені, коли виявилося, що більшість крамниць не працює, у супермаркетах не вдається купити пакетів для сміття чи шкарпеток, а до ресторанів чи кав'ярень не зайдеш, аби поласувати у затишку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, у перший день локдауну у закладах порожніли десятки стільців. А власники зізналися, що цей локладун – все одно став шоком. Адже геть усі ресурси вичерпали ще під час минулорічних випробувань. Нині працюють лише навинос та доставку. Але ресторатори кажуть - це хіба 10% від нормальної виручки під час повноцінної роботи.

"Якщо в зміну потрібно, щоб працювало 12-15 осіб, то зараз в зміну працюватиме четверо. Решта всі за свій рахунок у відпустках", - каже власник ресторану Руслан Буряк.

У відчаї підприємці, що торгують на ринках товарами, які підпали під заборону на час локдауну. Більшість точок зачинені. Ті, що відкриті, кажуть, що не працюють, а проводять облік залишків. На таблички із пропозицією адресної доставки не надто сподіваються. Кажуть, у них товар такий, що торгівля на інтернет-майданчиках навряд чи буде вдалою.

"На все потрібно гроші, куди вкласти. А з чого брати, якщо немає торгівлі? Будемо шукати по Інтернету, але у нас такий товар, що більше з колгоспу приїжджають. Тому нам дуже складно знайти", - каже продавчиня запчастин.

"Зовсім не працюємо. Людей немає. Тільки надія на те, що скасують локдаун і знову все запрацює, як раніше", - ділиться продавчиня штор.

Втім, поки локдаун діє, у Дніпрі вже почалися перевірки. Правоохоронці стежать за дотриманням карантинних вимог. Та про кількість порушників у перший день локдауну поки не повідомляють.

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація