Перші у світі: Ляшко назвав унікальність української вакцини від коронавірусу

Перші у світі: Ляшко назвав унікальність української вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Вчені використовують білок, який досі ще не застосовували у світі.

Українська вакцина від коронавірусу, яку наразі розробляють вчені, унікальна. Спеціалісти для створення захисту від COVID-19 використали білок, котрий ще не застосовувався ніде у світі.

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко 29 жовтня розповів УНН.

"Український кандидат у вакцини від COVID-19 використовує білок, який не використовувався до цього. Розробники використовують білок вірусу, який не використовувався раніше у розробках. Вакцина буде рекомбінантна та схожа на ту вакцину, яка, наприклад, сьогодні зареєстрована проти гепатиту В, якщо вона пройде доклініку, клініку і реєстрацію, і всі експерти оцінять", – каже Ляшко.

Головний санітарний лікар України також зауважив, що будь-яка ініціатива викликає у суспільства хвилю обговорень і "хайпу", але замість "критикувати" – краще "долучатись".

"Експертів велика кількість, порадників теж – і вакансій велика кількість. Якщо ви бачите можливість і відчуваєте у собі сили – ми раді вітати вас у нашій команді. Я думаю, у академії меднаук і в академії наук така ж сама ситуація", – додав він.

Нагадаємо, раніше представник компанії-розробника, доктор біологічних наук Микола Співак розповів, що 150 мільйонів гривень, обіцяні урядом України на створення вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19, вистачить на те, щоби тільки довести прототип до клінічних випробувань.

150 мільйонів гривень не вистачить, аби довести українську вакцину від коронавірусу до фіналу - експерти

150 мільйонів гривень не вистачить, аби довести українську вакцину від коронавірусу до фіналу - експерти

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація