"Перше питання — це боротьба з коронавірусом", — Разумков про те, куди необхідно спрямувати кошти

"Перше питання — це боротьба з коронавірусом", — Разумков про те, куди необхідно спрямувати кошти

Фото: Кадр із "Право на владу"

Голова Верховної Ради заявив, що вдалося збільшити фонд, який направлений на медичні потреби.

Україні гостро необхідні додаткові кошти для фінансової підтримки медиків та вакцинування населення. 

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 17 грудня. 

"У цьому році не планувалося створювати окремого, додаткового фонду. Всі фонди, спрямовані на боротьбу з коронавірусом, зокрема, пов'язані з фінансуванням медицини, закладалися в бюджет Міністерства охорони здоров'я. Але під час розгляду питання бюджету було ухвалено рішення все ж таки створити додатковий спеціальний фонд, який повинен наповнюватися тими ресурсами, які будуть з'являтися в державі".

Разумков зазначив, що в Кабінеті міністрів також опрацьовуються інші механізми залучення додаткових ресурсів у цей фонд:

"Він буде направлятися на три ключові питання. Питання перше – це боротьба з коронавірусом. Це додаткові кошти на вакцинування населення і додаткова фінансова підтримка наших медиків. Зокрема, лікарів, медичних сестер і всього іншого персоналу, який сьогодні перебуває на лінії зіткнення із коронавірусом. Сьогодні й міністерство і бюджетний комітет займаються цими питаннями, і ми одразу після Нового року будемо шукати додаткові можливості щодо наповнення цього фонду", — зазначив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

В Україні буде створено додатковий фонд, зокрема для боротьби з коронавірусом

В Україні буде створено додатковий фонд, зокрема для боротьби з коронавірусом

Нагадаємо, що Разумков розповів, чи варто українським медикам очікувати зарплати, як у Польщі. Він заявив, що поки що в Україні немає грошей для того, щоб прирівняти українські зарплати лікарів до польських. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація