Перша країна ЄС частково послаблює карантин: можна ходити в гості і займатися у залах

Перша країна ЄС частково послаблює карантин: можна ходити в гості і займатися у залах

Фото: Associated Press

Також людям можна ходити в кіно та в музеї.

У Нідерландах частково послаблюють карантин на тлі зниження темпів поширення коронавірусу, дозволивши знову запрацювати деяким культурним та громадським закладам, але з обмеженнями. Для відвідин закладів потрібен попередній запис, а також адміністрація має обмежити кількість клієнтів у своїх установах.

Про це пише NL Times.

Так, влада дозволила приймати відвідувачів театрам, музеям, бібліотекам, паркам розваг, зоопаркам, басейнам, спортзалам. Крім того, людям знову дозволили ходити одне до одного в гості, але не більше аніж по три людини. Раніше дозволялося приймати лише двох гостей.

У приміщеннях зможуть перебувати до 30 осіб. На вулиці можна буде гуляти групами по чотири людини. Водночас заборона й надалі діятиме на роботу ресторанів й кафе. Непродуктові крамниці можуть працювати до 20.00.

Не можна проводити і масові заходи. Щодо святкування Різдва, то поки невідомо, у якому форматі будуть відбуватися гуляння. Послаблення почало діяти від 18 листопада. Переглянуть його орієнтовно за місяць.

"Цифри досіі занадто високі, але тренд - на зниження, це добре. Ми сподіваємося, що зможемо зробити обережний проміжний крок в середині грудня. Є велика потреба відсвяткувати Різдво", - заявив прем'єр-міністр країни Марк Рютте.

Як повідомлялося, у світі протягом минулої доби понад 10, 5 тис. інфікованих стали жертвами коронавірусу. Найбільша кількість померлих від коронавірусу в Сполучених Штатах Америки. Там недуга від початку пандемії забрала життя понад 248 тис. інфікованих. У країні зафіксовано понад 11,4 млн випадків COVID-19. У Європі ж знову найгірша ситуація в Італії, де за добу захворіло ще понад 27 тис. осіб.

Нагадаємо:

  • В Росія кількість хворих на коронавірус впритул наблизилась до двох мільйонів  
  • У Франції кількість заражень коронавірусом перевалила за 2 млн  
  • Коронавірус "святкує" першу річницю: шлях від летючої миші до світової пандемії
  • Меркель не підтримали: у Німеччині відмовилися від посилення "коронавірусного" карантину

Пандемія не згасає: жорсткий карантин у Франції та антирекорд у Великій Британії

Пандемія не згасає: жорсткий карантин у Франції та антирекорд у Великій Британії

Повʼязані теми:

Наступна публікація