Пандемія коронавірусу: у Чехії оголосили локдаун до 3 листопада

Пандемія коронавірусу: у Чехії оголосили локдаун до 3 листопада

Фото: Associated Press

Галузі, які змушені закритися, отримають фінансову підтримку від держави.

У Чехії через стрімке поширення коронавірусу від 22 жовтня до 3 листопада оголошено локдаун.

Як повідомляє "Радіо Прага", таке рішення 21 жовтня ухвалив уряд країни.

Згідно з рішенням уряду, закритими залишаться магазини роздрібної торгівлі, а також призупинить роботу значна частина сфери послуг. Від 22 жовтня готелі і пансіони не зможуть приймати гостей, що приїжджають з метою відпочинку.

Відкритими залишаються тільки ті магазини, які продають товари першої необхідності. У великих торгових центрах громадяни зможуть відвідати тільки продуктові, а також господарські та парфумерні магазини. Аптеки продовжать роботу. 

Громадянам Чехії рекомендовано обмежити соціальні контакти і по-можливості працювати віддалено. Обмежено також і вільне пересування населення: можливе тільки виконання робочих обов'язків, відвідування лікарень і магазинів, а також родичів, які потребують допомоги. Натомість прогулянки в парках дозволені.

Також зазначається, що уряд у прискореному порядку розширює кількість ліжко-місць у лікарнях і залучає для роботи в чеських стаціонарах лікарів-добровольців, а також і іноземних фахівців. До Чехії, як повідомив прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш, прибуде команда лікарів з США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу в країні зафіксували 11 984 нові випадки коронавірусу, що є найвищим щоденним збільшенням від початку пандемії. Усього інфікованих вже щонайменше 193 946, з них 113 219 все ще вважаються активними. Жертвами COVID-19 від початку пандемії в країні вже стали 1619 людей. За даними Європейського центру з контролю захворювань, наразі Чехія має найгірший рівень поширення вірусу серед країн Європи - понад 900 заражень на 100 000 людей за останні 14 днів.

Європейські країни вводять комендантську годину через другу хвилю коронавірусу

Європейські країни вводять комендантську годину через другу хвилю коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація