Пандемія коронавірусу: Ізраїль зачиняє лікарні через брак пацієнтів, а Хорватія обмежує подорожі за кордон

Пандемія коронавірусу: Ізраїль зачиняє лікарні через брак пацієнтів, а Хорватія обмежує подорожі за кордон

Фото: Associated Press

В Європі із вакцинацією справи йдуть набагато повільніше.

Коронавірус у світі не вщухає, але не зупиняє обертів і вакцинація від COVID. В Ізраїлі зачиняються лікарні через брак інфікованих пацієнтів, а в Штатах наближаються до рекордної позначки зроблених щеплень. В Європі із вакцинацією справи йдуть набагато повільніше, а це змушує уряди запроваджувати карантинні обмеження.

Які справи із коронавірусом у світі, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 2 квітня. 

В Ізраїлі доповідають, що через брак пацієнтів з коронавірусом закривають COVID-відділення. Досягти такого результату вдалося завдяки надшвидким темпам вакцинації. В країні понад половина населення, а це понад 4,5 млн людей отримали свої дві дози. Такого показника не досягла іще жодна країна у світі.

Ще один рекордсмен за кількістю щеплень - це Сполучені Штати Америки. Принаймні одну дозу ввели вже майже 100 млн людей. Незважаючи на таку статистику, президент Джо Байден наполегливо рекомендує американцям дотримуватися карантинних обмежень.

А в Німеччині канцлерка Ангела Меркель закликає людей не розслаблятися перед Великоднем. За її словами, лише дотриманням правил можна допомогти знизити рівень заражень коронавірусом. "Ми не повинні залишати медсестер та лікарів наодинцііз цією проблемою. Ми повинні підтримувати їх своєю поведінкою. Лише так ми можемо уповільнити та зупинити сильний приріст інфекції. Це стосується і Великодня, який треба святкувати у вузькому колі людей", - наголосила вона. 

Новини світу: як у Європі борються з пандемією і де почали закривати коронавірусні шпиталі

Новини світу: як у Європі борються з пандемією і де почали закривати коронавірусні шпиталі

Про нові карантинні правила у звязку зі стрімким поширенням COVID-19 оголосили в Хорватії. Відтепер подорожі за кордон під обмеженням. Крім того, під забороною опинилися спортивні тренування у приміщеннях, а у деяких регіонах зробили обовязковий масковий режим на вулиці. 

Тим часом у Бельгії карантину дотримуються не так добросовісно. У парку в Брюсселі після першоквітневого оголошення у соцмережах про фейковий фестиваль зібралися тисячі людей. Поліції довелося розганяти людей водометами та кийками. У результаті зіткнень постраждали три офіцери поліції, а четверо агресивно налаштованих осіб забрали до відділків. На них через порушення карантину чекають штрафи. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація