Пандемія COVID-19: які країни посилили карантин та хто є лідером у вакцинації від коронавірусу

Пандемія COVID-19: які країни посилили карантин та хто є лідером у вакцинації від коронавірусу

Фото: Associated Press

У ВООЗ закликають до посилення карантинних заходів у світі.

В Ізраїлі та на Кіпрі посилили карантинні заходи через пандемію COVID-19. В Угорщині локдаун подовжили до 1 лютого. Тим часом Велика Британія схвалила вже третій препарат для вакцинації від коронавірусу.

Про це йдеться 8 січня в сюжеті ТСН.19:30.

Так, на одній з центральних площ Єрусалима, де зазвичай велелюдно, нині - ані душі. Від опівночі і на 2 тижні Ізраїль запровадив новий локдаун. Зачинені школи, кав'ярні та розважальні заклади. Працювати дозволили лише аптекам і продуктовим крамницям, магазинам з гігієнічними товарами та електротехнікою.

Всім жителям заборонили відходити від дому далі як за кілометр.

"Цей локдаун буде ефективним лише, якщо городяни виконуватимуть інструкції поліції та Міністерства охорони здоров'я, та не полишатимуть власних помешкань. Виходити з дому можна лише за крайньої потреби", - повідомив заступник комісара поліції Зів Сагів.

Потенційних порушників карантину відстежує поліція. Документи перевіряють і у перехожих, і у кермувальників.

"Очікуємо, що локдаун триватиме два тижні, але ми готові навіть на довший період. Протягом цього часу поліція всіляко діятиме, аби забезпечити карантин", - додав Зів Сагів.

Локдаун відбувається паралельно із масовою вакцинацією від коронавірусу. За темпами щеплень Ізраїль випередив решту країн світу. Свої дози вже отримали понад 1,5 млн осіб, а це майже щоп'ятий житель. За два місяці влада планує вакцинувати і решту.

"Я з радістю повідомляю вам про величезний прорив, прорив, який виведе нас з пандемії і поверне до життя. Ми будемо першою країною, яка вийде з коронавірусу. Ми вже домовилися із компанією Pfizer, щоб вакцинувати усіх ізраїльських громадян старше 16 років до кінця березня, а може навіть раніше", - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Cеред лідерів із вакцинації й Велика Британія. Відсьогодні офіційний Лондон схвалив іще один препарат від COVID-19 - від американської компанії "Модерна". Її ефективність становить 94%. Це вже третя дозволена в країні COVID-вакцина після Pfizer і BioNTech та АстраЗенека, яка була розроблена спільно із Оксфордським університетом.

Із вакцинацією у Сполученому Королівстві квапляться не дарма. Щодня по всій країні фіксують понад 50 тисяч випадків коронавірусу. Лікарні переповнені. У Лондоні через це оголосили надзвичайний стан. На додачу до всього Британією активно шириться новий штам коронавірусу, який вже зафіксували у десятках країн Європи. Надію на порятунок від нього дали розробники препарату від компанії Pfizer і BioNTech. Після низки дослідів тамтешні науковці з'ясували, що їхня вакцина здатна впоратися навіть з мутованою версією COVID-19.

Нагадаємо, що у ВООЗ заявили, що пандемія коронавірусу досягла переломного моменту. Попереджають, що новий штам COVID-19, виявлений у Великій Британії, може витіснити інші різновиди й стати основним у Європі. Тому ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація