Пандемія COVID-19: яка ситуація з коронавірусом у Китаї

Пандемія COVID-19: яка ситуація з коронавірусом у Китаї

Фото: Associated Press

Генеральна митна адміністрація Китаю повідомила про виявлення коронавірусу на упаковці замороженого королівського краба.

У суботу, 28 листопада, материковий Китай повідомив, що зафіксував лише шість нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще чотирьох пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це пише People's Daily, Chinа.

Усі хворі привезли інфекцію з-за кордону. Тим часом Генеральна митна адміністрація Китаю повідомила про виявлення коронавірусу на упаковці замороженого королівського краба, імпортованого з Чилі. У зв'язку із цим від суботи КНР на тиждень призупиняє імпорт продукції від чилійського виробника Pesquera Isla del Rey S.A.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня КНР повідомив про спалах коронавірусу в шанхайському Міжнародному аеропорту Пудун.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 285 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан восьми з них оцінюють як критичний. 

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіла 86 501 людина. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 81 тисяча вже одужала. 

Як повідомлялося, у Китаї майже мільйон людей зробили щеплення експериментальною вакциною від COVID-19 національної фармацевтичної групи Sinopharm, яка все ще перебуває на стадії клінічного випробування. За словами очільника Sinopharm, після щеплення не було зафіксовано жодного випадку серйозних побічних ефектів. 

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина.

Виробники вакцин запевняють, що наприкінці року готові надавати препарати для масової імунізації

Виробники вакцин запевняють, що наприкінці року готові надавати препарати для масової імунізації

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація