Пацієнти з повторно позитивним результатом на коронавірус не заразні - дослідження Південної Кореї

Пацієнти з повторно позитивним результатом на коронавірус не заразні - дослідження Південної Кореї

Фото: Flickr / National Institute of Allergy and Infectious Diseases

Країна скасувала карантинні вимоги для виписаних пацієнтів.

Майже три сотні пацієнтів, які одужали від коронавірусної інфекції, а потім їхні тести на хворобу виявилися повторно позитивними, не заражали інших людей.

Це виявили представники галузі охорони здоров'я Південної Кореї, йдеться на сайті корейського Центру за контролем та профілактикою захворювань.

Як зазначає New York Post, попередні висновки підтримують версію, що інфіковані коронавірусом виробляють імунітет до цієї хвороби.

Чиновники проводили моніторинг 285 пацієнтів, які після одужання повторно дали позитивні результати на хворобу. Виявилося, що ніхто з 790 людей, з якими вони контактували, не був заражений коронавірусом.

Як результат, Південна Корея скасувала карантинні вимоги для виписаних пацієнтів. Вони також замінили термін "рецидив" на "повторне виявлення", описуючи пацієнтів, чиї тести на коронавірус були повторно позитивними.

Наразі у Південній Кореї зафіксовано 11 065 підтверджених випадків COVID-19. Понад 470 пацієнтів, які одужали, дали повторно позитивні результати на інфекцію. Чиновники охорони здоров'я зацікавилися, чи може вірус повторно активуватися.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що одужалі пацієнти з коронавірусом, які повторно отримали позитивний результат тесту на захворювання, не захворіли повторно. У них відбувається процес звільнення від мертвих клітин легенів, а не отримання нової інфекції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація