Ополіскувач для ротової порожнини може знищувати коронавірус - нове дослідження вчених

Ополіскувач для ротової порожнини може знищувати коронавірус - нове дослідження вчених

Фото: Фото з відкритих джерел

Полоскання ротової порожнини може стати життєво важливою частиною повсякденного життя людей.

Засіб для полоскання ротової порожнини, згідно з новими дослідженнями, може протягом 30 секунд знищувати коронавірус.

Про це свідчать результати нерецензованого дослідження вчених з Університету Кардіффа (Велика Британія), пише Independent.

Зазначається, що ополіскувачі для ротової порожнини, які містять щонайменше 0,07% цетилпіридинію хлорид (CPC), здатні боротися з вірусом COVID-19. Вчені проводили тести в лабораторії університету, використовуючи різні засоби для полоскання рота.

Також повідомляється, що їхнє дослідження наразі ще не рецензоване, але підтверджує інше дослідження, опубліковане минулого тижня, яке показало, що ополіскувачі для полоскання рота на основі CPC ефективні у боротьбі з  COVID-19. Далі, наступний етап дослідження має перевірити дієвість рідини для полоскання на слині пацієнтів, вже заражених коронавірусом. Результати експериментів будуть опубліковані на початку 2021 року.

"Якщо ці результати знайдуть своє відображення в клінічному дослідженні Університету Кардіффа, засоби для полоскання рота на основі CPC можуть стати важливим доповненням до розпорядку дня людей, разом із миттям рук, фізичним дистанціюванням та носінням масок", - заявив доктор Нік Клейдон, фахівець-пародонтолог.

Нагадаємо, раніше дослідження вчених показали, що речовина, яка є у складі спрею від комарів, виявилася ефективною проти коронавірусної інфекції. 

Зареєструвати перші вакцини від коронавірусу в ЄС розраховують вже до кінця грудня

Зареєструвати перші вакцини від коронавірусу в ЄС розраховують вже до кінця грудня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація