Один лікар на 80 хворих із COVID-19: інфекціоністка з Чернівців розповіла про нестачу медиків

Один лікар на 80 хворих із COVID-19: інфекціоністка з Чернівців розповіла про нестачу медиків

Іноді один лікар одночасно рятує трьох "критичних" пацієнтів.

У Чернівецькій обласній лікарні одному лікарю на чергуваннях доводиться стежити за 80 пацієнтами з COVID-19. Іноді медики рятують одночасно по трьох пацієнтів, котрі у критичному стані. Через велике навантаження і брак лікарів, медики дуже виснажуються.

Про це розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко, пише "Громадське".

"Штат лікарів не збільшився. Останні мої два добові чергування — це повне виснаження, постійно на ногах. На такому чергуванні — один лікар, а у відділенні 80 пацієнтів. На минулому чергуванні ми одночасно відкачували трьох. Це фізично неможливо для одного лікаря. Керівництво не стежить за цим. Ми знову залишаємося самі з пацієнтами", — розповіла Ольга Кобевко.

Лікарка Ольга Кобевко робить коротку перерву в роботі біля обласної лікарні в Чернівцях, Фото: AP / Evgeniy Maloletka

Медикиня каже, що через великі навантаження у лікарні, не має достатньо вільного часу, аби просто перепочити.

"Добові чергування дуже важкі. Плюс щодня на роботі. Завтра у мене, наприклад, вихідний, а я все одно йду на роботу. Дуже рідко випадає, що ми можемо два дні відпочити вдома. Один день все-таки намагаємося брати, тому що відбувається повне виснаження. Із вільним часом так само. Його просто немає. Сьогодні в мого тата день народження, я бачила його зранку, коли він забирав мене з чергування. Нам, медикам, необхідний буде карантин, щоб відімкнути телефон і виспатися", — каже лікарка.

Нагадаємо, раніше Ольга Кобевко в інтерв'ю ТСН.ua розповіла про проблеми з киснем в обласній лікарні. На 100 пацієнтів в медзакладі є лише 4 кисневі точки. Тож пацієнтам самостійно доводиться купувати кисневі балони

Повʼязані теми:

Наступна публікація