Одеські чиновники досі називають "фейком" те, що у лікарнях немає місць, і звернуться до правоохоронців

Одеські чиновники досі називають "фейком" те, що у лікарнях немає місць, і звернуться до правоохоронців

Фото: pixabay.com

Поширювачів подібної інформації мер міста назвав політичними негідниками, попри те, що писали про це волонтери і рідні хворих.

В Одесі інформацію про відсутність вільних місць в лікарнях для інфікованих коронавірусом досі називать "фейком", а її поширення — злочином. Чиновники звернуться до правоохоронців.

Про це стало відомо з засідання оперативного штабу Одеської міськради.

За словами керівниці департаменту охорони здоров'я Олени Якименко, у Мережі розповсюдилась неправдива інформація з фото про те, що в місті не приймають інфікованих коронавірусом. "Фото з Луцька, де замінували лікарню та вивели на вулицю хворих", — сказала Якименко.

Також неправдивою інформацією вона назвала відсутність місць в опорних лікарнях. За її словами, щодня проводиться моніторинг у медзакладах щодо заповненості ліжок. "Окремі політики намагаються підняти собі рейтинги", — сказав мер Одеси Генадій Труханов.

Він заявив, що звернеться до правоохоронних органів, щоб вони знайшли тих, хто поширює неправдиву інформацію. "Що стосується ліжкового фонду, то в нас все добре, а що ж до кисню — нам необхідно переходити на кріоциліндри", — наголосив він.

Олена Якименко додала, що в одеських лікарнях розгорнуто 3 545 ліжок для інфікованих коронавірусом. З них 420 — в інфекційній лікарні, 600 — у пологових будинках, 1960 — у міських лікарнях, 320 — у дитячих, 205 - у будинках дитини.

Станом на 12 жовтня в інфекційній лікарні вже розгорнуто 360 ліжок та 12 реанімаційних. Всього під COVID-19 для дорослих розгорнуто 583 ліжка. Місця будуть доповнювати додатковими.

Нагадаємо, раніше ТСН.ua писала про те, що в Одеській області через різке зростання кількості інфікованих коронавірусом не вистачає місць у лікарнях для госпіталізації нових пацієнтів. Найважчих хворих волонтери намагаються влаштувати до інфекційних лікарень, але навіть просто ушпиталити до лікарні швидкі не можуть, бо в медзакладі немає місць.

На минулих вихідних від ускладнень коронавірусу помер чоловік, якого не прийняли в декількох опорних лікарнях міста.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація