Степанов звернувся до США з проханням сприяти пришвидшенню постачання вакцини проти коронавірусу до України

Степанов звернувся до США з проханням сприяти пришвидшенню постачання вакцини проти коронавірусу до України

Фото: Associated Press

США підтримує позицію України щодо відмови від використання російської вакцини.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обговорив з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін питання постачання вакцин проти COVID-19 до України.

Про це 7 грудня повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України. 

Степанов провів телефонну розмову з Крістіною Квін, під час якої звернувся з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях", адже Україна перебуває у надскладних умовах через російську агресію на Сході країни.

"Найближчі два тижні ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 з деякими компаніями-виробниками. Проте, це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX (глобальної ініціативи, яка безплатно поділить вакцину між найбіднішими країнами)", - наголосив Максим Степанов.

Зі свого боку тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевнила, що вона та її команда зроблять все можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни. Окрім того, Крістіна Квін зазначила, що їхня команда допоможе МОЗ опрацювати алгоритм та напрацювати план дій щодо логістики та планів вакцинації.

"Ми підтримуємо офіційну позицію МОЗ України щодо відмови від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань. Окрім того, вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США щодо постачання вакцини до України, де обговоримо терміни та об’єми", - наголосила Крістіна Квін.

Нагадаємо, що 4 грудня Максим Степанов повідомив про підписання технічних документів з альянсом GAVI COVAX щодо ініціативи постачання вакцин проти COVID-19 до України: країна розраховує на отримання близько 8 млн доз препарату.

Степанов оголосив плани боротьби з COVID-19 на найближчі місяці

Степанов оголосив плани боротьби з COVID-19 на найближчі місяці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація